Grootkoor Holland

Welkom bij het Grootkoor!
Kent u de meest beoefende vrijetijdsbesteding in Nederland? Zingen! Zo'n 600.000 Nederlanders besteden er meer dan een uur per week aan. Velen van hen doen dat in een Grootkoor. Geen wonder: in een Grootkoor zingt u samen met 100 tot 300 stemmen. Sopranen, alten, tenoren en bassen, jong en oud, ervaren en onervaren, stuk voor stuk mensen met een passie voor zang. Gezamenlijk studeert u in een beperkt aantal, zeer intensieve, repetities een concertprogramma in.
In Nederland zijn inmiddels elf Grootkoren actief. Per koor worden jaarlijks twee koorprojecten georganiseerd: één in het voorjaar en één in het najaar, telkens met als afsluiting een groots concert. Deze concerten, vaak begeleid door internationaal bekende solisten en orkesten, vinden plaats in de grotere concertzalen en kerken van Nederland.
De Nederlandse Grootkoren kenmerken zich door een zeer speciale aanpak van de zang en door een geheel eigen klank. Het repertoire is erg afwisselend en vele koorwerken worden zelfs speciaal voor de Grootkoren opnieuw gearrangeerd. In het Grootkoor kunt u samen met een grote groep zangliefhebbers genieten van steeds weer een nieuw avontuur!
Wilt u eens meezingen in het Grootkoor?  klik hier

In oktober 2008 was een samengesteld Grootkoor op concert-tournee naar New York & Los Angeles met als hoogtepunt een optreden in de Crystal Cathedral. De uitzending hiervan in het programma 'Hour of Power' was op zondag 7 december 2008.
Voor een video-impressie klik hier

Grootkoor Amsterdam in het Concertgebouw
© 2007 Grootkoor Projecten. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer  -  Privacy Policy